lørdag 28. november 2009

Lammerull til jul

Det er mange år sidan eg laga lammerull sist.
No fann eg på Rema ein ferdig pakke med kjøtt og nettingpose.
Oppskrift følgde med.
Ingrediensane til lammerullen er kjøtt, krydder og løk.

Kjøttstrimlar, løk og krydder iblanda gelatinpulver
er kome på og klart til å rullast i hop.

Og så syast godt igjen.

Rullen er no ferdig til å leggast i saltlake.
Det er forvirrande når oppskriftene er ulike.
I ei oppskrift står det at rullen skal syast i hop og så kokast,
(eller trekke i to timar). Så leggjast i press.
I ei anna står det at etter syinga skal rullen liggje i
saltlake i 8 - 10 dagar og så kokast og leggjast i press.
Min rull ligg no i saltlake.
Tek gjerne mot kommentarar om det.

2 kommentarer:

Annfrid sa...

Dette ser godt ut! Vi lagar også rull og syltaflesk kvart år.

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.